hypotheekrente

Wil jij een huis gaan kopen maar snap je eigenlijk maar weinig van al die termen die je erover hoort? Weet je bijvoorbeeld niet precies wat hypotheekrente is? Je bent zeker niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat de meeste starters op de woningmarkt eigenlijk niet precies weten wat het is en waarom het zo belangrijk is wanneer je een huis gaat kopen en dus een hypotheek gaat afsluiten. Benieuwd wat hypotheekrente is en waar je op moet letten als je het afsluit? Lees dan gauw verder.

De definitie van hypotheekrente

De hypotheekrente is de rente die je betaalt over je hypotheek. Het is dus een stuk simpeler uit te leggen dan veel mensen denken. Als je een bedrag leent bij de bank, dan moet je daar rente over betalen. Bij een hypotheek is dat niet anders. Een hypotheek is een lening, ook wel hypothecaire lening genoemd, die je aangaat bij een hypotheekverstrekker. Bij het afsluiten ben je, naast goede voorwaarden natuurlijk op zoek naar de laagste hypotheekrente. Een lage hypotheekrente betekent lage maandlasten, en dat is gunstig voor jou. Je houdt dan meer geld over voor andere dingen.

 

hypotheekrente

Historisch lage rente

Je hoort het vandaag de dag heel veel: de hypotheekrente is historisch laag. En dat klopt, op dit moment betaal je erg weinig hypotheekrente als je nu een lening afsluit, ofwel een hypotheek. Dit bedrag moet je dan echter wel vastzetten want anders betaal je na een tijdje alsnog de hoofdprijs. Je kunt die hypotheekrente soms wel 20 jaar vastzetten waardoor je vaste lasten lager kunnen blijven.

hypotheekrente